bwin

Polski system obsługi klienta u giganta branży rozrywki internetowej

bwin

Profesjonalna obsługa klienta jest coraz częściej elementem przewagi konkurencyjnej. Dotyczy to wszystkich branż, szczególnie w sytuacji kiedy oferta jest podobna cenowo i jakościowo do ofert podmiotów konkurencyjnych. Zadowolony z obsługi klient staje się prawdziwym ambasadorem marki w swoim otoczeniu i internecie.

Jak mówi Łukasz Krain, project manager w ALAN Systems - Bardzo cieszy nas, że to właśnie polski zespół programistów został wybrany do stworzenia systemu obsługi klienta w tak liczącej się na świecie firmie. Uważa, że to m.in. dzięki doskonałej renomie, jaką cieszą się nasi programiści za granicą. Znaczenie mają też oczywiście doświadczenia międzynarodowe jego firmy. Działamy na rynkach europejskich od 16 lat i mam wrażenie, że bardziej rozpoznawalni jesteśmy właśnie tam, a nie w Polsce - dodaje Krain.

System pracujący u giganta branży rozrywki w internecie powstał w oparciu o stworzone przez ALAN Systems rozwiązanie CREAM. Jest to zintegrowane narzędzie zwiększające efektywność pracy działów obsługi klienta, marketingu i sprzedaży. System zwrócił uwagę globalnego giganta branży rozrywki w internecie ponieważ pozwala budować relacje z klientami na wyższym poziomie. Przede wszystkim klienci nie mają poczucia anonimowości ponieważ nasz system podpowiada w momencie kontaktu całą historię klienta - twierdzi Łukasz Krain. Dzięki temu konsultant rozmawia z klientem jak z dobrym znajomym - dodaje. Ma to szczególne znaczenie biorąc pod uwagę ponad 20 milionową grupę klientów.

Rozwiązaniem CREAM interesują się szczególnie firmy z Austrii i Niemiec. To dojrzałe rynki i coraz trudniej znaleźć na nich sposoby uzyskania przewagi konkurencyjnej. Profesjonalnie prowadzona obsługa klienta z pewnością może być takim sposobem - podsumowuje Łukasz Krain.

* * *

Bwin.party jest jedną z największych firm na świecie w branży rozrywki elektronicznej. Swoje usługi świadczy w 25 krajach. W 2014 roku przychody (revenue) osiągnęły prawie 612 milionów euro. Spółka jest notowany na giełdach w Londynie i Wiedniu. Angażuje się w sponsoring sportowy, jest sponsorem m.in. Realu Madryt, Manchesteru United czy MotoGP.